Sommarsallad

Jag hittade en spännande sommarsallad på recept.nu, av Leila. Vi provade den till helgrillad entrecote och den var vansinningt god.

Ingredienser

2 askar ruccola
olivolja
balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 ask hallon
1 ask björnbär
1 ask blåbär
300 g getost (chevré)
100 g valnötter

Gör så här

1. Lägg rucolan på ett serveringsfat. Ringla över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra. Strö över bären och smula över getost.
2. Rosta valnötterna med lite flingsalt i en torr stekpanna. Strö dem över salladen.

Stekt oxfilé med krämig getostpotatis

Kock: Andreas Nylén TV-program: Nyhetsmorgon  Datum: 2008/05/05

Ingredienser

800 g oxfilé i 4 bitar
600 g nypotatis, kokt & skivad
1 st rödlök, tunt skivad
4 st salladslökar, tunt skivade
2 st paprikachili, urkärnade
1 dl färskgetost eller chévre
1 dl creme fraiche
50 g babyspenat
1 dl persilja, hackad
smör och olivolja
salt och svartpeppar

Antal portioner: 4

Gör så här
1. Stek köttet i brynt smör och olja till gyllene stekyta.
2. Tillaga köttet klart i ugn i 160 C i ca 10 minuter eller till en innertemperatur på 56 C.
3. Låt köttet vila i 5 minuter innan servering.
4. Strimla paprikan och stek den hastigt med rödlök och salladslök i lite olivolja.
5. Blanda grönsakerna med potatis, persilja, getost & créme fraiche, salta och peppra.
6. Blanda i spenat innan servering och toppa köttet med persilja och salt.