Sommarsallad

Jag hittade en spännande sommarsallad på recept.nu, av Leila. Vi provade den till helgrillad entrecote och den var vansinningt god.

Ingredienser

2 askar ruccola
olivolja
balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 ask hallon
1 ask björnbär
1 ask blåbär
300 g getost (chevré)
100 g valnötter

Gör så här

1. Lägg rucolan på ett serveringsfat. Ringla över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra. Strö över bären och smula över getost.
2. Rosta valnötterna med lite flingsalt i en torr stekpanna. Strö dem över salladen.

Inlagda gurkor

Inlagda gurkor
3 KG SKIVADE GURKOR
1 LÖK HACKAD
1 MSK SENAPSFRÖ GULA
1 KG SOCKER
¾ DL SALT
3 GR. ÄTTIKSYRA

Varva gurkor,lök och senapskorn
Blanda socker och salt.
Häll över gurkorna sedan ättikan. Låt stå i ett dygn.
Blanda allt och lägg i glasburkar.

Kerstin Nordström

Sås till kassler eller kycklingfilé

Sås till kassler eller kycklingfilé

2 lökar hackas och brynes lätt
50g rökt skinka hackas och tillsättes mot slutet
2 tsk.rosepeppar krossas
1 msk. tomatpuré
1 grönsaksbuljong
1½ dl vispgrädde
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl vin (rött)
1 msk kinasoja
1 krm. dragon
1 krm. paprikapulver

Skiva 6-8 hg kassler häll såsen över.
Strö riven ost över.
Servera ris eller pressad potatis till.

Lycka till.
Landskrona den 5 mars 2005.
Kerstin Nordström.