Fikonfyllda oxrullader med glöggsås

Servera rulladerna med saffranspotatis.
Det här behövs till 2 portioner:
300 g lövbiff
salt, peppar
2 1/2 dl buljong
Fyllning:
3 torkade fikon
2 msk finhackad rödlök
1 tsk kapris
1 msk hackad persilja
1 krm kryddpeppar
Sås:
2 dl sky
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1/2 msk soja
2 msk glögg
salt, peppar

Gör så här:
1. Hacka fikonen ganska fint. Skala och finhacka löken. Hacka kapris och persilja. Rör samman alla ingredienser till fyllningen.
2. Lägg ut köttskivorna och krydda dem med salt och peppar. Fördela fyllningen på dem. Vik in långsidorna lite och rulla ihop rulladerna från kortsidan. Fäst med tandpetare.
3. Bryn rulladerna gyllene runtom i lite matfett. Lägg över dem i en liten gryta och tillsätt buljongen. Låt rulladerna sjuda på svag värme under lock ca 40-50 minuter. Ta upp rulladerna med hålslev, sila skyn och mät upp den.
4. Häll 2 dl sky i grytan. Rör ut mjölet med lite av grädden. Vispa ner det i skyn tillsammans med resten av grädden, soja och glögg. Låt allt koka ca 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Lägg eventuellt ner rulladerna i såsen och låt allt bli genomvarmt.
5. Bjud saffranspotatis, gelé eller lingon och pressgurka till.

Ett svar på ”Fikonfyllda oxrullader med glöggsås”

  1. >Sökte på glöggsås till vår nyårs-oxfilé och blev väldigt sugen på den här! Ska provlaga med dina oxrullader imorgon och se hur det blir, men det låter supersmarrigt!

Kommentarer är stängda.