Sås till kassler eller kycklingfilé

Sås till kassler eller kycklingfilé

2 lökar hackas och brynes lätt
50g rökt skinka hackas och tillsättes mot slutet
2 tsk.rosepeppar krossas
1 msk. tomatpuré
1 grönsaksbuljong
1½ dl vispgrädde
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl vin (rött)
1 msk kinasoja
1 krm. dragon
1 krm. paprikapulver

Skiva 6-8 hg kassler häll såsen över.
Strö riven ost över.
Servera ris eller pressad potatis till.

Lycka till.
Landskrona den 5 mars 2005.
Kerstin Nordström.

GRATÄNG KYCKLING eller KASSLER

2 lökar hackas och brynes lätt
50g rökt skinka hackas och tillsättes mot slutet
2 tsk. rosepeppar krossas
1 msk. tomatpure´
1 grönsaksbuljong
1½ dl v.grädde
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl rött vin
1 msk kinasoya
1 krm. dragon
1 krm. paprikapulver

Allt blandas och hälls över 8 hg kassler i skivor eller 4 kycklingfile´brynta.
Strö riven ost över.

200g 25-30 min i ugn. Servera ris eller pressad potatis och en god sallad till