Tobleronetårta

Ingredienser

150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl

glasyr
1 dl grädde
2 msk smör
150 gram Toblerone
50 gram vit choklad

Instruktioner

1. smält smöret

2. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en bunke, rör i ett ägg i taget

3. rör i mjölet och det smälta smöret till en jämn smet

4. häll smeten i en smord form och grädda på 175 grader i 20 minuter

5. gör under tiden glasyren

6. koka upp grädde och smör

7. hacka chokladen och häll i kastrullen

8. ta bort kastrullen från plattan när allt har smält ihop, och låt glasyren svalna och stelna

9. bred över kakan och ställ in i kylen

10. ta ut kakan 1-1,5 timme innan servering. servera gärna med grädde och hallon!

Receptet är skapat av: smurrans

Chokladälskarens dröm

Det här är nog världens godaste kladdkaka. Jag brukar ta hälften mjölkchoklad och hälften mörk choklad, det blir väldigt bra i mitt tycke. OBS! Använd inte blockchoklad. Jag brukar använda Marabou. Receptet kommer från ”Allt Om Mat”.

Till 10-12 bitar

200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Smält smör och bitar av choklad tillsammans i en kastrull på svag värme.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Blanda bakpulver och mjöl noga.

5. Rör försiktigt ner det avsvalnade chokladsmöret i äggvispet, sikta ner mjölet och vänd ner det varsamt.

6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna i formen. Servera med vispad kall grädde.