Tekakor, Hamburgerbröd eller Baguetter

Tekakor, Hamburgerbröd eller Baguetter

1 msk sesamfrö
1 msk rågkross
1 msk vetekli
1 msk linfrö
2 dl vatten

koka 5 min, låt svalna
blanda med:
50 g jäst
5 dl vatten (37 grader)
½ dl flytande margarin
1 dl havregryn
1½ tsk salt
2 msk sirap
ca 6dl rågsikt
ca 6dl vetemjöl

Kör 10 min i matberedare. Låt degen jäsa 30 min.
Baka ut till 16 bullar eller 16 baguetter. bullarna kan plattas till och nagga
med gaffel till tekakor eller hamburgerbröd.
In i ugnen på 225 grader ca 15 min.

Brytbullar

 Brytbullar (bakas som rund kaka)

4 msk marg.
½ l vatten
50 g jäst
1 tsk. Salt
1 msk. Socker
ca 13 ½ dl vetemjöl

Bullarna jäses 1 gång. Pensla med ägg.
250g ca: 10 min.

Landskrona den 19 maj 2003
Kerstin Nordström.