Stekt oxfilé med krämig getostpotatis

Kock: Andreas Nylén TV-program: Nyhetsmorgon  Datum: 2008/05/05

Ingredienser

800 g oxfilé i 4 bitar
600 g nypotatis, kokt & skivad
1 st rödlök, tunt skivad
4 st salladslökar, tunt skivade
2 st paprikachili, urkärnade
1 dl färskgetost eller chévre
1 dl creme fraiche
50 g babyspenat
1 dl persilja, hackad
smör och olivolja
salt och svartpeppar

Antal portioner: 4

Gör så här
1. Stek köttet i brynt smör och olja till gyllene stekyta.
2. Tillaga köttet klart i ugn i 160 C i ca 10 minuter eller till en innertemperatur på 56 C.
3. Låt köttet vila i 5 minuter innan servering.
4. Strimla paprikan och stek den hastigt med rödlök och salladslök i lite olivolja.
5. Blanda grönsakerna med potatis, persilja, getost & créme fraiche, salta och peppra.
6. Blanda i spenat innan servering och toppa köttet med persilja och salt.