Saffranspotatis

Det här behövs till 2 portioner:
350-400 g potatis
1/2 dl kokande vatten
1 kuvert saffran
1/2 rödlök
1/2 msk vit balsamvinäger
1 msk matolja
1 tsk grovmalen senap
1/2 tsk salt
3/4 dl grönsaksbuljong
Ugn: 225 grader

Gör så här:
1. Lägg saffranet i en liten skål och häll över 3 msk kokande vatten. Låt det stå och dra ca 8-10 minuter.
2. Skala potatis och lök. Skär dem i klyftor. Lägg dem i en eldfast form.
3. Blanda samman saffransvattnet med balsamvinäger, matolja, senap, salt och grönsaksbuljong. Häll det över potatisen.
4. Täck formen med aluminiumfolie och ställ den mitt i ugnen. Stek potatisen ca 30 minuter. Ta bort folien och rör om. Ställ tillbaka formen utan folie och stek i ytterligare ca 10 minuter.