Fiskfärs

FISKFÄRS

700g laxfile eller gädda
3 ägg
75 g avsvalnat smällt smör
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
3 msk potatismjöl
3 tsk. Salt
5 msk chilisås
1 dl väl avrunnen spenat eller broccoli ( dj )

Skölj fileerna eller tina djupfryst.
Mal fisken i bitar i matberedaren. Tillsätt äggen rör om kraftigt, tillsätt smör, vispgr.
mjölk,potatismjöl,salt. Alltsammans blandas väl. Blanda 1/3 av färsen med chilisås
1/3 med spenat smörj bröa 2 st 1,5 l form ( tag gärna folieformar då behöver du ej smörja ) Tag sedan 1/3 vit färs i botten sen grön och sist röd.
Slå formen så att färsen fyller formen väl. Täck med ungsfolie.
Grädda i 175 gr. Ungefär i 1 ¼ tim. Färsen ska vara fast, låt stå ½ tim.
Stjälp upp och låt den kallna serveras med nypotatis eller pressad potatis.
TILL GARNERING: salladsblad skivad gurka skalade räkor dillkvistar ev. laxrosor.

UTMÄRKT ENTRÉRÄTT:

1 skiva färs på ett salladsblad räkor eller laxros som dekoration en klick sås och en liten bulle.

SÅS:

3-5 msk majonäs fettfri
1 msk senap ( slotts )
saft av ½ citron
salt, socker, vitp.
5 dl vispgrädde ( ej för hårt vispad )
finhackad dill
(denna sås kan också användas till cassler kokt skinka och stekt fisk )

Ett svar på ”Fiskfärs”

Kommentarer är stängda.