Chokladälskarens dröm

Det här är nog världens godaste kladdkaka. Jag brukar ta hälften mjölkchoklad och hälften mörk choklad, det blir väldigt bra i mitt tycke. OBS! Använd inte blockchoklad. Jag brukar använda Marabou. Receptet kommer från ”Allt Om Mat”.

Till 10-12 bitar

200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Smält smör och bitar av choklad tillsammans i en kastrull på svag värme.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Blanda bakpulver och mjöl noga.

5. Rör försiktigt ner det avsvalnade chokladsmöret i äggvispet, sikta ner mjölet och vänd ner det varsamt.

6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna i formen. Servera med vispad kall grädde.